Badanie żywności

Laboratorium SGS Polska Sp. z o.o. oferuje badania żywności, które obejmują zarówno badania fizykochemiczne, sensoryczne jak i mikrobiologiczne.

Nasza oferta skierowana jest do producentów i dystrybutorów żywności w której między innymi znajdują się:

  • Badanie bakterii: Salmonella, Listeria monocytogenes, Escherichia coli, Enterobacteriaceae, Staphylococcus (gronkowce)
  • Wyliczanie wartości odżywczych,
  • Metale ciężkie
  • Pestycydy
  • Dioksyny
  • Mykotoksyny
  • Antybiotyki
  • Alergeny
  • GMO
 
bigstock-Seed-On-Tweezers-2073911.jpg

Badanie pasz

Laboratorium SGS Polska Sp. z o.o. oferuje badania pasz, które obejmują zarówno badania fizykochemiczne, sensoryczne jak i mikrobiologiczne.

Nasza oferta skierowana jest do producentów i dystrybutorów pasz w której między innymi znajdują się:

  • Badanie bakterii Salmonella, bakterie beztlenowe redukujące siarczyny, Enterobacteriaceae
  • Wyliczanie wartości odżywczych,
  • Metale ciężkie
  • Pestycydy
  • Dioksyny
  • Mykotoksyny
  • Antybiotyki
  • GMO
 
pipettes_hi-res2.jpg

Badanie wody

Laboratorium SGS Polska Sp. z o.o. w Ożarowie Mazowieckim, posiada zatwierdzenie do wykonywania badań jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi wydawane przez Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny.

Oferta badań obejmuje następujące parametry:
Analizy mikrobiologiczne:

  • Ogólna liczba drobnoustrojów
  • Bakterie grupy coli
  • Escherichia coli
  • Enterokoki kałowe
  • Pseudomonas aeruginosa
  • Legionella sp.
  • Clostridium perfringens

Analizy fizykochemiczne:

  • Żelazo
  • Mangan
  • Azotany, azotyny
  • Przewodność elektryczna
  • Odczyn pH
  • Mętność
  • Twardość ogólna
  • Jon amonowy
  • Smak
  • Zapach